×

Skal vi tage en snak?

Vi kan tage en uforpligtende snak om jeres muligheder, hvis du ønsker det.

+45 6360 1106

Skriv til os »

Bæredygtig IT

Udnyt værdien i brugt IT udstyr

Gør din virksomhed mere bæredygtig og CSR ansvarlig

Alle større virksomheder skal forholde sig til CSR og samfundsansvar. Det er både noget kunderne forventer, men også et krav i årsregnskabsloven. Med stigende miljømæssige reguleringer og rapporteringskrav, er fokus på bæredygtig drift konstant stigende. Med et øget fokus på en IT-livscyklustilgang kan jeres virksomheds-/ organisations profil gøres mere bæredygtig.         

Hos Foxway er vores forretning primært overskudsprodukter, hvilket omfatter både nyt og brugt it-udstyr. Vi arbejder for, at brugen af IT-udstyr flytter sig fra en "engangsbrug"-kultur til en mere bæredygtig, cirkulær og genbrugelig tilgang. Det er et skridt, som enhver virksomhed kan tage for at skabe en mere bæredygtig verden og ikke mindst fremtid. Den cirkulære økonomi er fremtidens økonomi.

Sælg trygt jeres virksomheds brugte IT-udstyr til os

Vi garanterer dokumentation for sikker datasletning, håndtering af hele processen og en god fortjeneste.

Dokumentation for sikker datasletning

Når I sælger jeres virksomheds brugte IT-udstyr til os, får I dokumentation for, at alle data bliver slettet i en certificeret proces og slettes i overensstemmelse med GDPR regulativer og internationale standarder.

Patenteret sletningmetode fra Blancco

Vi bruger en patenteret sletningsmetode fra Blancco, der er en førende producent inden for software til datasletning. Metoden sikrer, at alle data på harddisken slettes permanent og genererer samtidig en certificeret sletterapport som bevis for at sletningen er udført korrekt.

Godkendt af verdens førende PC producent

Siden 2007 har vi været en godkendt partner i Lenovos program for returvarer, og vi behandler mere end 100.000 enheder om året. Det er en tillidserklæring. For os. Og et udtryk for, at vi har kompetencerne til at håndtere og slette data sikkert.

ISO 9001 & 27001 certificeret efter anerkendt standard

Vi er ISO 9001 og 27001 certificeret, hvilket betyder, at vi har styr på datasikkerhed og alle processer og leverer pålidelig kvalitet. Derudover er vi forpligtet til løbende at føre kontrol og til konstant at forbedre vores arbejdsgange.

Kunderne siger...

Datasikkerhed er altafgørende for os

Bygma

"Efter et par vellykkede behandlinger af vores brugte IT udstyr, besluttede vi os for at bruge Foxway som samarbejdspartner. Datasikkerhed er altafgørende for os, og Foxway arbejder ud fra en certificeret proces og kan dokumentere sikker sletning af alt data, som lever op til vores skærpede regler for datasletning."

/Dennis Malmgren, Driftstekniker, Bygma IT.

Nemt og enkelt - vi tager ansvar for hele processen

Få estimeret et uforpligtende tilbud

Vi estimerer prisen ud fra en online-formular, som vi beder jer udfylder. Her har vi brug for modelnavn, alder og tilgængelighed på jeres udstyr. Har I ikke et nøjagtigt overblik, kan I sende alt jeres IT-udstyr til os, så vurderer vi et købsbeløb. Er I efterfølgende interesserede, laver vi en endelig aftale.

Få afhentet det udfasede IT-udstyr

Vi henter jeres IT-udstyr på jeres adresse. Transporten foretages på paller pakket i forsvarligt forsendelsesmateriale, og hentes af en certificeret fragtmand, som leverer udstyret til opbevaring på vores sikrede lager. Vi har også mulighed for at sende metalbure, der aflåses hos jer og kun kan låses op af Foxway-personale.

Få certificeret datasletning

På vores lager opbevares udstyret i aflåst tilstand, indtil vi påbegynder behandlingen. Alle data slettes med udgangspunkt i en certificeret proces og ud fra alle gældende regulativer i sikrede miljøer. Alt datasletning og behandling sker på vores egen lokation. Hver enhed gennemgår desuden en omfattende proces, hvor vi fjerner fysisk mærkning som tyverisikring, firmalogo og lignende.

Dokumentation og afregning

Når sletningen er foretaget, modtager I følgende:

 • Detaljeret Rapport – der indeholder alle information i har brug for.
 • Certifikat for datasletning på jeres enheder, der dokumenterer korrekt håndtering af datasletning (og GDPR).
 • Samlet Co2 besparelse, I kan bruge til jeres ESG rapportering.
 • Endelig vurderingspris – herefter overføres beløbet til jeres konto.

Hvilke former for brugt IT-udstyr køber vi?

Vi opkøber partier af forskellige mærkevarer primært inden for kategorierne:

 • Servere og storage
 • Bærbare og stationære computere
 • Smartphones og tablets

Få et prisestimat

Brugt IT-udstyr henter vi med sikker transport og aflåste metalbure til vores lager.

Det brugte it-udstyr, med eventuelle personfølsomme data, bliver låst inde i vores Safe-area.

I produktionshallen bliver data slettet, maskiner testet, og udstyr sorteret.

Brugte computerer finpudses og bliver klargjort til gensalg.

Få et prisestimat

 
 

Sælg brugt IT-udstyr

Udfyld formularen og lad os regne på, hvad jeres virksomheds brugte IT-udstyr er værd. Det er gratis og uforpligtende.


Du er også velkommen til at kontakte os

Walter Piccin

Senior B.U. Manager, Circular IT

phone +45 6360 1106

mailwalter.piccin@foxway.com

Walter Piccin

Kunderne siger...

Godt program for opkøb af brugt udstyr

JDM

"Vi anvender Foxway som samarbejdspartner og værdsætter især deres program for opkøb af brugt it-udstyr. Det giver vores kunder en mulighed for på en sikker og miljørigtig måde at udskifte udtjent udstyr. God kundeservice er i højsædet og de går ofte langt for at finde den rette løsning."

/Jesper B. K. Skov, Account Manager, JDM.

 
 

Vidste du?

 • Der forbruges næsten 190.000 liter vand ved produktion af en bærbar computer, svarende til ca. 700 års drikkevand for en enkelt dansker.
 • Der produceres 160 mio laptops hvert år.
 • I EU alene skrottes der hver dag skrottes 160.000 laptops.
 • En ny computer har i gennemsnit et carbon footprint på 380 kg CO2 - en genbrugt computer har ca. 50 kg CO2.
 • Ved at forlænge levetiden for eksempelvis en bærbar computer, spares 144 kg CO2 og 442 kg materiale ressourcer.
 • Ved at købe en genbrugt computer reduceres e-affald til 0.

Udnyt værdien i brugt IT-udstyr

For mange virksomheder og organisationer er bæredygtighed et stigende anliggende. For hvordan sikrer man som virksomhed, at så mange af virksomhedens forretningsdele er bæredygtige og ansvarlige? Vores livscyklushåndtering er et stærkt eksempel på, hvordan virksomheder kan tage aktiv del i den cirkulære økonomi. At vælge en mere bæredygtig måde at bortskaffe dit IT-udstyr på, hjælper både miljøet og sparer din virksomhed penge.

Vi ser ofte, at mange virksomheder afhænder deres brugte IT-udstyr efter 3-4 års brug. Og ved at istandsætte, dataslette og opdatere de enheder vi modtager her på Foxway, får vi mulighed for at forlænge udstyrets levetid i yderligere 3-4 år. Hermed kan det brugte IT-udstyr genbruges fremfor at blive sendt til destruktion. De computerenheder, vi modtager, som ikke kan genanvendes direkte, tager vi komponenter fra til anden brug. Det som ikke kan bruges bliver sendt til destruering, hvor materialerne genbruges til ny produktion.

FNs verdensmål #12

Ansvarligt forbrug og produktion.

I 2015 vedtog FN 17 verdensmål for en mere global bæredygtig udvikling. En af disse mål var ansvarligt forbrug og produktion. Her har FN som fokuspunkt, at effektiv styring af fælles naturressourcer, og bortskaffelsen af giftigt affald og forurenende stoffer, er vigtige målsætninger for at nå dette mål. Derudover ønsker FN at medlemslande tilskynder industrier, virksomheder og forbrugere til at genbruge og reducere deres affald. 

Danmark skal omstilles til en cirkulær økonomi.
Også i den danske regering ønsker man at yde et ambitiøst bidrag til realiseringen af FN’s 17 verdensmål. Den 1 september 2018 lancerede regeringen sin derfor en strategi for cirkulær økonomi, hvor de med udgangspunkt i 15 konkrete initiativer sætter fokus og skub i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund, hvor man recirkulerer materialer og produkter og hermed minimerer spildet. 

Læs om FNs verdensmål her

3 gode råd til at gøre din virksomhed mere IT-bæredygtig
 

Formuler en IT indkøbspolitik

Bæredygtige indkøb kan med fordel indgå som en integreret del af jeres CSR-indsats, og som det gælder på alle andre områder, er ledelsesopbakning nødvendig for fokus og fremdrift i arbejdet. Tænk over jeres målsætninger og vurdér hvornår, køb, genbrug og evt leasing af IT-udstyr kan have forskellige fordele i jeres virksomhed afhængigt af dets behov.

Genbrug IT – også med garanti

Når et mødelokale skal indrettes, eller en computer udskiftes, er det en god idé at overveje genbrug. Brugte kontormøbler, computere og telefoner kan sagtens få et nyt liv, uden at din organisation behøver at gå på kompromis med funktionalitet, holdbarhed eller udseende. Brugt IT kan have sin fordel ved at det giver besparelser i IT-budgettet og ofte kan det købes med en garanti, så I som virksomhed sikrer, at indkøbet også bliver et sikkert valg.

Overvej afhændelsesfasen

Udfaset IT kan have stor værdi. Optimer jeres indkøb i forhold til muligheder for at sende aflagte varer til direkte genbrug. Eksempelvis kan det ved indkøb af nyt elektronik lade sig gøre at sælge eller donere udtjente telefoner eller computere.

Foxway's Refurbish kategori omfatter brugt og bæredygtigt IT-hardware, som er blevet fornyet, testet og opgraderet før det er klart til videresalg til en ny kunde. Hele processen varetages af vores certificerede og dygtige teknikere, der håndterer hele istandsættelses- og test-processen in-house. Vi kan derfor tilbyde et bredt udvalgt af brugt IT-udstyr i tre produktkvaliteter - Grade A, B, C - med tilhørende forskellige prisniveauer. Til alle produkter medfølger en Foxway garanti. Brugt og bæredygtig IT er derfor et godt valg for en sund forretning - både for miljøet og budgettet.

Læs mere om vores produktkvaliteter her