Donation til udsatte børn

Vi har valgt at støtte med 12 bærbare computere til gavn for undervisning af flygtningebørn og unge

Velfærden for socialt udsatte mennesker er vigtig for os. Derfor gør vi det til vores forretning at støtte projekter i kategorien "behov for at have" og ikke kun "dejligt at have". Af den grund besluttede vi at støtte projektet "Læringsrum" hos Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. i Tyskland med en donation i form af 12 bærbare computere til undervisning af børn og unge med flygtningebaggrund.

Projektet Læringsrum

Læringsrum er et frivilligt tilbud til skolebørn med flygtningebaggrund fra klasse 3 og op efter. I Læringsrum tilbyder vejlederne intensiv hjælp til lektier, der er skræddersyet til den enkelte studerende. Undervisningen er fastsat til 3 timer på en bestemt hverdag, hvor pålidelige vejledere er klar til at hjælpe med matematik, tysk, engelsk, biologi, og andre opgaver som fx støtte til at skrive ansøgninger.

Hardware kan være en mangel på grund af små resourcer

Skolebørn med flygtningebaggrund oplever ofte manglende skolestøtte, af forskellige årsager, fra deres nærmeste familie. Der kan også være tale om sprogbarriere, som gør undervisning ekstra krævende. Med de donerede computere hjælper vi med at sænke barriere for undervisning af udsatte børn.

Læringsrum er et sted for fri tænkning og læring. Et tilbud der sikrer, at den unge bliver set og opmuntret til at bruge sine evner.

Det specielle ved Læringsrum er, at vejlederne normalt selv har en flygtning- eller migrationsbaggrund. På denne måde er vejlederne rollemodeller for børnene og de unge, som kan se, det er muligt at komme positivt videre med den rette læring og hjælp. Samtidig er arbejdet som vejleder også en del af en god historie om integration.